Cheesecake med jordgubbssås

INGREDIENSER:

BOTTEN:

  • 3 dl  vetemjöl
  • 2 dl  havregryn
  • 1 dl  strösocker
  • 1 tsk  vaniljsocker
  • 1 tsk  bakpulver
  • 2 tsk  rivet citronskal
  • 250 g  smör
  •  Fyllning:
  • 400 g  keso
  • 2 dl  vispgrädde
  • 4  ägg
  • 4 msk  vetemjöl
  • 1 dl  strösocker
  • 1 tsk  vaniljsocker

JORDGUBBSÅS:

  • 5 dl  jordgubbar, färska eller frysta
  • 2 msk  florsocker
  • 2 tsk  pressad citronsaft

TILL DEKORATION:

  • 6  stora jordgubbar

GÖR SÅ HÄÄR:

 
1. Skilj äggulorna från vitorna. vispa vitorna till hårt skum och ställ kallt. Tvätta citronen och riv skalet fint. 
 
2. Lägg ugnen på 225°. Mixa vetemjöl, havregryn, strösocker, vaniljsocker, bakpulver och citronskal. Skär smöret i bitar och lägg ner i röran. Blanda tills degen går ihop. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Förgrädda i ugnen 10 minuter. Sänk ugnen till 175°. 
 
3. Blanda samman keso, grädde, äggulor, vetemjöl, socker och vaniljsocker till en slät massa. Vänd försiktigt ner hälften av äggvitorna i smeten. Vänd ner resten ytterst varsamt. Grädda i 45 minuter eller till ytan fått vacker färg. Låt svalna före servering. 
 
4. Jordgubbsås: Skölj och snoppa jordgubbarna eller tina dem om de är frysta. Mixa jordgubbar, florsocker och pressad citronsaft. Servera till cheesecake med halverade färska jordgubbar som dekoration. 
 
 
 
Generally | |
Upp